Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Seznamte se s nejdelšími motorkami světa!

Redakce MotoRoute, PR, 22.1.2018

Když si někdo koupí motorku, koupí si přítele na celý život. Často se říká, že když si muž, hlava rodiny, koupí motorku, tráví s ní dokonce více času, než se samotnou rodinou. Pečuje o ni, mluví s ní, leští ji a neustále kontroluje, jestli je v pořádku. Potom si s ní vyjede na dlouhou projížďku při západu slunce. Ach, ta romantika!

Samozřejmě je třeba myslet na to, že každý řidič motorky musí být pořádně vybaven. Je třeba mít moto oblečení, což je buď kombinéza, nebo bunda a kalhoty na motorku. Je třeba mít i chrániče, kdybychom náhodou spadli, a samozřejmě bychom měli mít i kufr či jiné moto doplňky, které nám přijdou vhod při delších výletech. Takový kufr si však vždy kupujte dle tvaru vaší motorky – například na nejdelší motorku světa jen tak nějaký kufřík nepadne.
 

K těm nejoblíbenějším motorkám se dnes řadí motorky Yamaha, ale pokud bydlíte v Krásné Lípě, každým rokem se setkáváme i s těmi nejdelšími motorkami světa – s motorkami Čechie-Böhmerland. Právě majitelé těchto motorek se totiž do Krásné Lípy každým rokem sjíždějí na sraz.

Proč právě do Krásné Lípy?

Je to prosté – do Krásné Lípy se sjíždějí proto, že právě odtud pochází vynálezce této dlouhé motorky. Zdeněk Novotný stojí za tímto krásným nejdelším strojem, který se v roce 2005 zapsal mezi sto ikon českého designu. Na zrod této motorky vzpomíná s úsměvem – prý ho tenkrát železo, které koupil, aby vytvořil základ motorky, stálo zhruba 135 korun.

Nejen na oko!

Mnoho lidí si myslí, že tato motorka je jenom na parádu, ale není to tak. Motorka je skutečně obdivuhodným dílem, kterého bylo následně vyrobeno mnoho desítek. Jednou s touto motorkou dokonce ujeli 800 kilometrů přes Alpy v průsmycích, a to je už je něco!

Základní provedení měřilo původně 3,17 metrů – kdybychom to měli srovnat například s takovou Škodou Fabií, je to jenom o osmdesát centimetrů méně!